Mobiele game Cubles voor Android en iOS


In 2012 hebben wij bij Game Studio Jolly Jellyfish een game in eigen beheer uitgebracht. Het resultaat is Cubles, een verslavende arcade/puzzle game die wereldwijd de top 10 in de Appstore heeft bereikt! Ik heb in dit project het design en voor een deel het concepting voor mijn rekening genomen.

 

Cross platform
Met het ontwikkelen van de game in Adobe-Flash/AIR hebben we het mogelijk gemaakt om middels één keer ontwikkelen drie platformen te bedienen, te weten: iPhones/iPads, Android toestellen en voor browsers. Adobe-Flash/AIR heeft als grote voordeel dat het geen kwaliteitsverlies op één van de devices tot gevolg heeft. Het spel lijkt dus ‘native’ geprogrammeerd.

 

cubles_pub

 

Devices

 

Website

 

Eigen beheer
Cubles is in eigen beheer ontworpen, ontwikkeld en uitgebracht. Begin 2012 zijn we begonnen met het uitwerken van het concept en ontwikkeling van de game, eind 2012 hebben we Cubles gelanceerd. De uitdaging was om met beperkte middelen, maar een creatieve marketingstrategie, het spel onder een zo groot mogelijk publiek bekendheid te geven.

Meetbaar
Natuurlijk willen wij graag weten wat onze spelers doen. Gelukkig kan dat. Via ons eigen trackingsysteem kunnen we meten hoeveel unieke gebruikers Cubles kent, hoeveel dagelijkse gebruikers er zijn, hoe ze de app gebruiken, of ze advertentie bekijken, hoe vaak ze die bekijken, of ze erop klikken, of ze vrienden van ons worden op facebook, of ze ingaan op aangeboden incentives en ga zo maar door. Alles wat we willen weten, kunnen we meten.

 

Screenshots

 

Screenshots 2

 

Screenshots 3

top10

 

Cubles is
Geschikt voor iPhone, Android en internet
Ruim 800.000 keer gedownload uit de App Store en Google Play
Door ruim een miljoen mensen gespeeld
Wereldwijd genoteerd geweest in de App Store ‘Games Top10′
Beschikt over een in game tracking systeem voor het meten van alle statistieken
Beschikt over een in-game advertentiesysteem ten behoeve van commerciële en cross promotionele doeleinden (partner deals)